Wassen voor gebruik 

In verband met de juiste pasvorm en zachtheid adviseren wij ons beddengoed te wassen en drogen voor gebruik.

De pasvorm van hoeslakens

Onze hoeslakens zijn voornamelijk vervaardigd van 100% puur natuurlijk katoen van hoogwaardige gekamde kwaliteit en weefdichtheid. Fantastisch in het gebruik ! Alle katoen ter wereld krimpt bij de eerste wasbeurt behoorlijk veel. Daarom maken wij onze hoeslakens bewust iets royaler, om deze eerste krimp op te vangen. Door uw hoeslakens voor gebruik eerst even te wassen, bereikt u direct de mooie pasvorm. Bovendien worden uw hoeslakens veel voller en zachter in de eerste was, dus voelen meteen veel fijner en huidvriendelijker aan.

De zachtheid van dekbedsets

Dekbedsets worden bedrukt met allerlei fraaie motieven. De kilometers lange katoenen stofrollen zijn van nature heerlijk zacht. Het zachte katoendoek “zwabbert” ’n beetje als het afgerold wordt om te bedrukken. Om dit zwabberen te voorkomen wordt de stof gestijfd met 100% natuurlijk en milieuvriendelijk vismeel-stijfsel, dat in de eerste wasbeurt weggewassen wordt. Daarom ruikt ongewassen textiel ook altijd iets muf. Dit natuurlijke stijfsel zorgt ervoor dat de bedrukking kaarsrecht is. Dat is natuurlijk van het grootste belang voor streep- en ruitdessins, maar ook ’n zwabberend bloemdessin zou niet mooi zijn.

Door uw dekbedset voor gebruik eerst even te wassen ruikt ze heerlijk fris, en voelt ze zijdezacht aan de huid aan. Zo kunt u meteen genieten…

’n Kort wasje op 30oC is voldoende voor een perfect resultaat. Gebruik altijd weinig waspoeder; een theelepeltje is meer dan voldoende.

 ’n Nachtje in de azijn

Vroeger was het gebruikelijk om bedtextiel voor het wassen in nachtje in ’n emmer met water en ’n scheutje azijn te doen, om de verfstof aan te laten harden. Dat is tegenwoordig, met de nieuwe kleur-technieken niet meer nodig. Het verdient wel de aanbeveling om dekbedhoezen en kussenslopen binnenste-buiten te wassen, om slagstrepen door de machine te voorkomen.

We wensen u heel plezier van uw nieuwe aankoop !

© CopyRock All rights reserved
© CopyRock All rights reserved