Matrassen Info

Matrassen Info

Keren
Het regelmatig keren van de matras verlengt de levensduur en verhoogt de hygiëne.Keer niet alleen van onder naar boven, maar ook van hoofd- naar voeteneind.

Maatvoering
De maat van de matras is, i.v.m. de juiste pasvorm in het ledikant, altijd enkele centimeters kleiner dan de aangegeven standaard ledikantmaat.

Uitvoering
Bij bijzondere maten kan de optiek van de matras (kleur of stikwijze) om productietechnische redenen afwijken van het getoonde showroommodel. Dit gaat nooit ten koste van de kwaliteit en de functionaliteit.

Geur
Zoals elk nieuw produkt heeft ook uw nieuwe matras ’n geurtje. De lichte geur van de zojuist uitgepakte matras verdwijnt snel.

Glooien
Zeker bij de betere matrassen, zullen met name de vaak vele afdeklagen na enig gebruik de contouren van het lichaam aannemen. Deze toplagen zetten zich na verloop van tijd exact naar uw lichaam, waarmee ’n perfecte, persoonlijke ondersteuning wordt bereikt. Elke matraskern zal in het begin van het gebruik een relatief grote terugval in hardheid (dus versoepeling) te zien geven. Daarom wordt de matras steviger geproduceerd, zodat na de normale inslaap-periode de correcte,bedoelde souplesse ontstaat. Verwar deze versoepeling, of het slinken van de afdeklagen
niet met kuiling: onder normale gebruiksomstandigheden is het nagenoeg uitgesloten dat de matraskern daadwerkelijk vroegtijdig zal kuilen. Controleer bij twijfel allereerst de bedbodem; zelfs de beste matras kan een disfunctionerende ondergrond niet uitschakelen.

STROOKKoester uw matras
’n Goed en kompleet verzorgde matras werkt beter en gaat aannemelijk langer mee.

Onder
Bij iets ruwe bedbodems is het aan te raden ’n matrasdek tussen bodem en matras te leggen ter bescherming. Wij adviseren het gebruik van de JUTTA, natuur-jutevilt matras-beschermer, welke zeer goed ademt, soepel, meegaand en zeer sterk is. Voor gebruik van de matras op ’n verstelbare bedbodem, of in een randloze bedombouw, adviseren wij de speciaal ontwikkelde SLIP-STOP matrasbeschermer, welke behalve bescherming en ventilatie, door de rubberen anti-slip nopjes, ook een schuifvrije verankering op de ondergrond verzorgt.

Boven
Bescherm uw kostbare matras met een molton deken of -nog handiger- met ’n molton hoeslaken. ’n Goede katoenen molton zorgt voor een verhoogd ventilerend en isolerend vermogen, ’n nog prettiger ligcomfort en een betere egalisatie. Bovendien voorkomt de molton het ontstaan van ontsierende
transpiratievlekken in de matras en houdt haar fris.

Opslag
Indien u de matras nog niet gaat gebruiken, sla haar dan liggend op: een staande matras kan onder het eigen gewicht mogelijk inzakken.
vrouw onder laken

© CopyRock All rights reserved
© CopyRock All rights reserved